FRUITY PASTRY CAKE
RECIPE
Pan 9 x 6 x 3 in
150 gm butter
280 gm bula castor
5 biji telur Gred B
310 gm Tepung Gandum
150 gm yoghurt
1 sudu teh esen vanila
1/2 sudu teh parutan kulit oren
RECIPE
Pan 9 x 6 x 3 in
150 gm butter
280 gm bula castor
5 biji telur Gred B
310 gm Tepung Gandum
150 gm yoghurt
1 sudu teh esen vanila
1/2 sudu teh parutan kulit oren
Buah2an segar - sesuka hati





CRUMBLE
Tiada sukatan, agak2 sedikit tepung gandum, sedikit gula. castor, gula perang dan butter sejuk dr peti ais dipotong dan digaul ramas hg jdi serbuk.
Cara adun kek
Mix butter n gula hingga putih. Masukkan telur satu persatu, jgn over mix. Masukkan parutan lemon, esen vanila, tepung gandum. Kaup balik dengan spatula sahaja. Masukkan yoghurt, kaup sebati
Alas loyang dan ratakan adunan. Susunkan buahan pilihan tanpa ditekan. Taburkan crumble jika suka.
Adunan tebal dan loyang kecil perlukan masa membakar yg lama berbanding guna loyang rendah dan besar. Pilihan masing2.
Suhu 180'C, 1 jam 15 minit, walau bagaimanapun bergantung oven masing2 ya..
Bake at ur own risk k...